زمین کردن ژنراتورها توسط یک امپدانس خارجی امری اجتناب ناپذیر است. که در مورد تمام ژنراتورها این امر باید صورت بگیرد. هدف از این کار نیز کاهش تنش مکانیکی و خسارات ناشی از خطاها و کاهش ولتاژ گذرا که در حین ایجاد خطا در ماشین ایجاد شده می باشد.
ادامه مطلب ...رله حرارتی(بی متال):
دستگاه های الکتریکی را باید در مقابل خطرات وخطا های احتمالی حفاظت کنیم. یکی از راه های حفاظت موتور های الکتریکی استفاده از رله حرارتی و رله مغناطیسی است. رله ی حرارتی موتور را در مقابل اضافه بار(افزایش جریان) حفاظت می کند و رله مغناطیسی در مقابل اتصال کوتاه حفاظت می نماید. این رله بر سر راه کنتاکتور و در مسیر مدار قدرت قرار
می گیرد. هر رله حرارتی دارای سه کنتاکت ورودی و سه کنتاکت خروجی است. که در مدار قدرت بین کنتاکتور و مصرف کننده قرار می گیرد.
برای بدست آوردن رنج تنظیمی بی متال در راه اندازی مستقیم رنج جریان را برابر جریان نامی و بعضی مواقع تا 20 درصد بیشتر از جریان نامی می توان تنظیم نمود و برای راه اندازی ستاره مثلث از فرمول In×0.58 استفاده می شود .
شبکه های برق شهری که برای تغذیه دستگاههای الکتریکی و الکترونیکی مورد استفاده قرار می گیرند ، همگی AC با شکل موج سینوسی هستند ولی ولتاژ و فرکانس شبکه های برق مختلف با هم تفاوت دارند.
ادامه مطلب ...A - تپ چنجر on.Lood.tapchenger
ولتاژ دستگاههای مصرفی معمولا ثابت می باشد برای این منظور باید سعی گردد تا همیشه ولتاژ ثابتی به مصرف کننده برسد. براثر افت ولتاژ در خطوط و غیره باید ثانویه ترانسفورماتور 20/63 کیلو ولت را تنظیم و ثابت نگه داشت که یکی از وظایف مهم اپراتور می باشد. برای تعیی ولتاژ ثانویه ترانسفورماتور در حالت بارداری معمولا با تغییر دادن تعداد دور سیم پیچی اولیه این عمل توسط تاپ چنجر با رگولاتور ولتاژ انجام می گیرد. عمل تاپ چنجر افزایش و یا کاهش مقدار دور سیم پیچ ترانسفورماتور می باشد. تاپ چنجر مورد نظر دستگاه، الکترومکانیکی می باشد که بدون قطع ترانسفورماتور در حالت بارداری می توان ولتاژ خروجی آن را معمولا تا 20 درصد افزایش یا کاهش داد. خرابی اکثر ترانسفورماتورها نیز از این قسمت ناشی می گردد. به همین دلیل کنتاکتهای تاپ چنجر Diverter switch در تانک روغن جداگانه ای که در داخل ترانس جاسازی شده است قرار داده می شود به طوری که روغن فاسد شده داخل آن به راحتی قابل تعویض باشد. تاپ چنجر حساس ترین و مهمترین قسمت ترانس می باشد و بایستی در حفاظت و نگهداری آن دقت کافی انجام گیرد.
ادامه مطلب ...1) تشخیص قطع یک یا دو فاز
2) تشخیص جابجایی فازها
3) قطع مدار در صورت متقارن نبودن ولتاژ سه فاز
4) اعلام کاهش ولتاژ ( با نشانگر >U )
5) اعلام افزایش ولتاژ ( با نشانگر
6) قطع مدار در صورت وجود شوک های ناشی از قطع و وصل متوالی برق
قبل از پرداختن به مسئله عیب یابی و تعمیر ماشین های الکتریکی، مسئله اساسی و مقدماتی انتخاب مصالح و لوازم الکتریکی مناسب با شرایط مختلف کارمطرح می شود. چه بسا پیدایش بسیاری از عیوب و نواقص و همچنین وارد آمدن خسارت های گوناگون می تواند نتیجه عدم رعایت مسئله فوق ، یعنی تطابق مصالح و لوازم به کار برده شده با شرایط ویژه محیط کار باشد.
ادامه مطلب ...در این قسمت بیشتر به تستهایی می پردازیم که در سایت ، پس از نصب ترانس و در مرحله پیش راه اندازی صورت می گیرند.
ادامه مطلب ...REF
این رله مشابه رله دیفرانسیل می باشد و برای اتصالیهای فاز با زمین در داخل ترانس به کار می رود و به طور جداگانه در دو طرف ترانس نصب می شود.
SF6
کلیدی که در آن برای خاموش کردن جرقه ناشی از قطع و وصل از گاز خاموش کننده ای استفاده می شود که آن گاز SF6نامیده می شود.
ادامه مطلب ...